Direct boeken
Heuvelland Farm

Ons vee bestaat uit verschillende rassen vleeskoeien en varkens, waaronder Blonde d’Aquitaine, Aberdeen Angus en enkele Dukes of Berkshire varkens.

Onze dieren grazen het grootste gedeelte van het jaar buiten in onze weilanden en leven op een zo natuurlijk mogelijke wijze.

Ons vlees
Wilt u graag ons heerlijke vlees proeven? Kom dan eens eten in ons restaurant of bestel een BBQ/vlees pakket. Dit stellen we graag naar uw wens samen.


Blonde d’Aquitaine

Het Blonde d'Aquitaine ras is nog betrekkelijk jong. De Blonde d`Aquitaine is voortgekomen uit samenvoeging van drie rassen die voorkomen in Zuidwest Frankrijk. De drie stamrassen waren: Garonnaise, Quercy & Blonde van de Pyreneeën.

Blonde d ‘Aquitaine is een speciaal vleesras met een enorme lichaamsontwikkeling, vergezeld van krachtige, compacte bespiering. De dieren zijn te herkennen aan de tarwe kleurige vacht, hun uitdrukkingskrachtige elegante kop en hun lange lichaam met een breed bekken en dit alles in goede harmonie met élégance en fijnheid.

De Blonde d ‘Aquitaine is een ras dat door zijn afkomst gewend is aan sobere voeding. Ze hebben dan ook het liefst grof structuurrijk voer, hierdoor is De Blonde d ‘Aquitaine dan ook uitermate geschikt voor beweiding van natuurterreinen waarvoor ze dan ook veelvuldig worden ingezet.

Blonde d`Aquitaine beschikken over heerlijk smaakvol, mals vlees, met weinig vetaanzet en een fijne korrel. In de Franse restaurants krijgt het vlees de hoogste waardering.
 

Aberdeen Angus

Het Black Aberdeen Angus vleesrund is van oudsher een zeer robuust runderras, dat afkomstig is uit Schotland. De dieren zijn uitstekend in staat om het gehele jaar door onder alle weersomstandigheden in de natuur te overleven en henzelf te onderhouden.

De Black Angus vlees runderen hebben een rustig karakter en zij zijn erg sociaal en vriendelijk naar mensen. Ook binnen de kudde is er weinig sprake van rivaliteit, waardoor onder andere de hoornloosheid van de dieren te verklaren is.

Het overlevingsinstinct van de dieren heeft er evolutionair gezien tevens voor gezorgd dat de dieren langzaam opgroeien tot volwassen runderen. Hierdoor zijn de dieren uitstekend geschikt om onder extensieve omstandigheden gehouden te worden.

Vetmesten heeft namelijk geen zin en geeft veel te vet vlees. Per definitie zijn de dieren hierdoor dus niet geschikt om te houden in de intensieve veehouderij.

Mede daarom zijn er in Nederland nog maar weinig veehouders die het aandurven om de Black Angus aan te schaffen en onder extensieve, diervriendelijke omstandigheden te houden.

Marmering, smaak en malsheid zorgen voor een onovertroffen kwaliteit vlees.


 
Dukes of Berkshire

Het Berkshire ras is een heel oud varkensras afkomstig uit het graafschap Berkshire.

Het varken is zwart en heeft witte poten en een witte vlek op de neus. Het is een fors varken, een zeug weegt gemiddeld driehonderd, een beer vierhonderd kilo.

Het van origine Engelse Berkshire ras is al vanaf de 18e eeuw het meest geroemd om zijn uitmuntende smaak, malsheid en vleeskwaliteit.

In vergelijking met gangbaar varkensvlees is het donkere vlees van een Berkshire varken veel zoeter van smaak en ouderwets gemarmerd. Daarnaast is het vlees heel erg mals doordat de spiervezels smaller en fijner zijn. Het vlees is erg sappig en smaakvol; het vlees krimpt amper en verliest geen vocht tijdens het bakken.

In Japan wordt het als delicatesse op de markt gebracht onder de naam Kurobuta.